Josh Lamein

Josh heeft zijn bachelor fysiotherapie behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt in een sportschool als sportinstructeur. Tevens is hij verzorger/fysiotherapeut geweest bij een voetbalteam van FC Purmerend. Na de studie fysiotherapie voltooid te hebben, heeft hij gewerkt in de grootste (sport)fysiotherapie praktijk in Purmerend. Na enkele jaren werken als fysiotherapeut en sport medisch docent merkte Josh dat hij een visie/werkwijze had die goed aansloeg bij de behoeften van patiënten. Hij ambieerde meer ruimte en betere apparatuur om in zijn visie en werkwijze te groeien en richtte zijn eigen bedrijfsvoering op. Tevens heeft Josh vanuit de Universiteit van Brussel de opleiding tot Dry Needling specialist voltooid en verzorgde hij seizoen 2018/2019 de volledig medische begeleiding van Rugby Club Waterland (eredivisie). Het seizoen 2019/2020 verzorgt hij de medische begeleiding van v.v. De Wherevogels.

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in sporten en het menselijk lichaam, met als speerpunt het verbeteren van eigen prestaties. Na een voetbalcarrière op hoog niveau ben ik regelmatig in contact gekomen met (para)medici voor fysiologie, herstel en verbetering van prestaties. Vanuit mijn visie geloof ik dat al deze facetten ook centraal moeten staan in het fysiotherapeutisch proces. Dat is waar ik mij voor inzet en zodoende samen met mijn patiënten het beste uit hun lichaam naar boven probeer te halen.

Opleiding Fysiotherapie
Niveau Bachelor of science
Specialiteiten
 • Dry needling
 • Medical tape
 • Revalidatie
 • Medische begeleiding Wherevogels
Locatie Lisdoddestraat 40 (Buurtpunt de Gors)
 • Algemene Fysiotherapie

  Het uitgangspunt van ons werk betreft fysiotherapeutische handelingen. Hierin richten wij ons op klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsapparaat.

 • Manuele handelingen

  Het doel van een manuele handeling is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiertoe worden een aantal specifieke technieken in de gewrichten toegepast.

 • Dry Needling

  Dry Needling is het inbrengen van een dunne naald zonder toevoeging van vloeistof in de aangedane spieren. Deze therapievorm wordt veelal toegepast bij triggerpoints (spierknopen).