Nick Bevelander

Vanuit interesse voor het menselijke lichaam en de wens om mensen te helpen is Nick sinds 2015 werkzaam als fysiotherapeut.
     Sinds de start van zijn carrière behandelt Nick een veelzijdige doelgroep, van jongeren tot ouderen, van sporters zoals tennissers en CrossFitters tot niet-sporters. Zodoende heeft Nick ook veel ervaring met een verscheidenheid aan klachten, van acute problematiek tot revalidatie tot chronische klachten. Zijn behandelingen worden gekenmerkt door een persoonlijke aanpak, een hands-on benadering waarin de samenwerking met de patiënt centraal staat.
     Nick neemt u mee in het proces om uzelf meer zicht te geven op de oorzaak van uw klachten en hoe u deze een volgende keer kan beperken of kan voorkomen. Aan de hand van verschillende technieken, zoals manuele handelingen, therapeutische massage, dry-needling en medical taping, wordt er doelgericht gewerkt aan het pijnvrij bewegen. In het kader van sport is Nick ook elke week twee avonden en een weekend werkzaam bij voetbalclub ZOB, om de voetballers te begeleiden en hun prestaties te verbeteren. 

Opleiding Fysiotherapie
Niveau Bachelor of science
Specialiteiten
 • Dry needling
 • Medical tape
 • Medische begeleiding ZOB
 • Revalidatie
Locatie Van IJsendijkstraat 158 (Crossfit Purmerend)
 • Algemene Fysiotherapie

  Het uitgangspunt van ons werk betreft fysiotherapeutische handelingen. Hierin richten wij ons op klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsapparaat.

 • Dry Needling

  Dry Needling is het inbrengen van een dunne naald zonder toevoeging van vloeistof in de aangedane spieren. Deze therapievorm wordt veelal toegepast bij triggerpoints (spierknopen).

 • Manuele handelingen

  Het doel van een manuele handeling is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiertoe worden een aantal specifieke technieken in de gewrichten toegepast.