Een van de belangrijkste momenten na een blessure is het bepalen of je klaar bent om de sport weer te hervatten. Hier komen meerdere factoren bij kijken gedurende het seizoen.

Wanneer jij jezelf de beste kans wilt geven voor een optimale overgang naar uw sport, is het belangrijk om de twijfels te minimaliseren. Een fout kan vaak zorgen voor een langere herstelperiode, die op zijn beurt u weerhoud de sport te beoefenen waar u zo gek op bent.

Er is een belangrijk verschil tussen eind stadia van uw revalidatie, oftewel return to play en het deelnemen aan team trainingen, ook wel bekend als return to perform. Na u revalidatie bent u klaar om te sporten, maar er is nog een gat te overbruggen naar de team trainingen. Spierblessures komen vaker voor bij vermoeidheid, en daarom is het belangrijk uw kracht en functie te testen onder deze omstandigheden.

SRT Fysiotherapie biedt daarom veldrevalidatie om je volledig voor te bereiden op trainingen bij de club. Op deze wijze kunnen wij alle fases van de revalidatie doorlopen en zodoende de kans dat uw revalidatie slaagt vergroten. Aan het eind van u revalidatie beginnen wij met een op maat gemaakt “return to perform” programma. In het programma geven wij onder andere aandacht aan herstel, kracht, power, conditie en loopscholing.

Onze veldtrainingen worden gegeven op de velden van VV ZOB, VV Wherevogels en FC Volendam.